+36 30 171 2405 +36 30 554 5521
kulcs.pecs@gmail.com

brainrx

Gibson-teszt

"A tanulási nehézségek 80%-át valamely kognitív képesség gyengesége okozza."
Dr Ken Gibson

"A tanulási nehézségek 80%-át valamely kognitív képesség gyengesége okozza."
Dr Ken Gibson

A Gibson teszt a KULCS kognitív képességeket mérő vizsgálat, amely segít pontosan feltérképezni a tanulási nehézségek valódi hátterét. A kapott eredmények képezik a kiinduló pontot az egyénre tervezett BrainRx program felállításához.

Milyen készségeket mér a Gibson-teszt ?

A teszt a Gibson Tanulási Modellre épül, melynek alapját a Cattell- Horn-Carrol (CHC) intelligenciaelmélet adja. A CHC elmélet a gondolkodást a kognitív képességek összetett folyamataként írja le, beleértve olyan készségeket, mint a logikai gondolkodás, a vizuális és auditív feldolgozás, a hosszú és rövidtávú memória, valamint a feldolgozási sebesség.

A teszt tudományosan, kutatásokkal alátámasztva méri az alábbi KULCS képességeket:

 • Rövid- és hosszútávú memória
 • Feldolgozási sebesség
 • Auditív feldolgozás
 • Vizuális feldolgozás
 • Logikai gondolkodás
 • Beszédészlelési képesség
 • Figyelemkoncentráció

A Gibson-teszt előnyei:

 • Gyors - a mérési idő egyszeri alkalom, összesen 50 perc, amit 15 perc ráhangolódással kezdünk.
 • Nem részeredményeket ad, hanem az összes KULCS kognitív képességegységet méri, amelyek a hatékony gondolkodásért és tanulásért felelősek.
 • A diagnosztika pontos a magas validitás és reliabilitás miatt- „félremérés” elképzelhetetlen.
 • A szakvélemény elemzése,értelmezése a felnőtt pácienssel, vagy gyermek esetén a szülővel közösen történik egy személyes konzultáció keretében.
 • Kiváló ár-érték arány. A teszt ára jelenleg 60.000 Ft+Áfa.
 • A diagnózis felállítását követően személyre szabott terápiát, fejlesztést javaslunk.
 • A teszt alkalmas az intellektus (IQ) mérésére is.
A teszt egyben IQ teszt is!
Miben tud segíteni?

A kiértékelés egyértelmű választ ad arra, hogy a mindennapi tanulási nehézségek mögött milyen kognitív gyengeség áll. A beazonosított gyenge területek agytréninggel kiválóan megerősíthetők. A tréning által a tanulási nehézség fő oka megszüntethető.

A Gibson-teszt története

A kognitív tesztet eredetileg Dr. Ken Gibson gyermekszemész dolgozta ki 1999-ben. Dr. Gibson kisfiúként csak nagyon gyengén tudott olvasni, ez a nehézség végigkísérte egész gyermekkorát. Abban az időben nem sokat tudtak a tanulási vagy olvasási zavarokról, úgyhogy problémájával teljesen egyedül maradt. Felnőttként eltökélte, hogy megtalálja a megoldást, amellyel másoknak is segíthet.

A Gibson-teszt azóta számos frissítésen ment keresztül a Gibson Research Institute-ban. Gibson úr egész életét annak szentelte, hogy segítsen a gyermekeknek és felnőtteknek, hogy könnyebben tanuljanak, gyorsabban gondolkodjanak és jobban teljesíthessenek.

A Gibson-teszt megfelel a legmagasabb tudományos normáknak. 1999 óta több mint 10.000 alkalommal alkalmazták szakemberek, köztük pszichológusok, oktatók, neurológusok, audiológusok, logopédusok, valamint agytréning-specialisták. A tanulás és kogníció területén kétszer hitelesítették, és megállapították, hogy erős pszichometriai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megfelelnek, sőt meghaladják a sztenderd oktatási tesztek követelményeit.

A világ legnívósabb online kognitív tesztjei közül a Gibson-teszt az egyetlen, amely az auditív feldolgozást (az anyanyelv vagy idegen nyelvek elsajátításának képességét, az olvasás és írás előfeltételét) és a természetes idősödés során előforduló auditív percepciós veszteségeket is méri. A Gibson-teszt az egyetlen kognitív teszt, amely hét kulcsképességet is mér, és ez a legnagyobb normatív csoporttal rendelkező online teszt (3 000 fő), amely gyermek mintákat is tartalmaz.

A Gibson-teszt világszerte több mint 20 nyelven elérhető. Többek között angol, spanyol, portugál, magyar, lengyel, litván, arab, hindi, kantoni, indonéz, mandarin, maláj, vietnami, török és filippínó nyelven.